Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la NUEVA WEB 2020 ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación TIENDA Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al día


Artículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán


  


Google

El boom del e-learning

Un estudi revela un elevat interès per l’educació a través d’Internet i una significativa comprensió dels seus beneficis. Els consultats destaquen que aquesta modalitat d’ensenyament sorgeix com una alternativa davant la impossibilitat de pagar-se estudis en països del primer món, en permetre la formació professional mitjançant cursos virtuals impartits per prestigioses institucions educatives.

La nova economia sembla que ha trobat en la capacitació un dels pilars que la sostenen.

Una enquesta realitzada conjuntament pel portal de formació virtual www.ElPrincipe.com i la Universitat Nacional de Tres de Febrer –UNTREF- durant desembre de 2001 i gener de 2002, va revelar que el 71% dels consultats té molt d’interès a capacitar-se per Internet, mentre que el 26% va mostrar un relatiu interès i el 3% manifestà que consultava aquesta modalitat sense cap intenció específica.

La mesura es va efectuar sobre 1.253 interessats en cursar estudis a distància per Internet, professionals i alumnes universitaris, dels quals el 70% eren argentins i un 30% d’altres països iberoamericans.

Consultats sobre els principals avantatges de l’educació per Internet, el 90% va subratllar la disponibilitat de temps, el 83% va ressaltar la facilitat per superar distàncies i poder realitzar cursos organitzats per universitats de tot el món i un 51% es va pronunciar a favor del menor cost que tenen els cursos virtuals respecte als presencials. El 31% va manifestar l’oportunitat d’autodisciplinar-se pel que fa al mètode d’estudi i el 27% va destacar que les avaluacions impliquen una comprensió real d’allò estudiat en contraposició a respondre preguntes de memòria –com sol passar, amb el sistema presencial en algunes universitats. Finalment, el 21% va destacar una major interacció amb el professor i el 20%, la facilitat d’accés al material d’estudi i consulta.


Preferències virtuals

Si tornem als resultats de l’enquesta i respecte al nivell de capacitació que estaven cercant els consultats, el 82% va preferir els estudis de postgrau, el 74% va elegir els mestratges, un 53% es va inclinar per la formació contínua professional i un 25% va manifestar interès per cursar una altra carrera universitària.

En aquest sentit, el 85% dels enquestats que resideixen a l’Argentina, va ressaltar que l’educació virtual supleix l’actual impossibilitat d’estudiar a l’exterior, arran de la devaluació del dòlar i el perill de perdre la feina quan torni a la seva empresa.

Entre els temes que van suscitar més interès a l’hora de capacitar-se, el 25% va preferir estudiar management, el 23% es va inclinar per cursos relatius a l’administració i gestió pública, el 20% per qüestions referides al comerç internacional, l’administració financera i la regulació econòmica, el 16% per cursos referits a problemes ambientals i desenvolupament sostenible, el 7% per comunicació institucional, el 6% per àrees vinculades a especialitats mèdiques i el 3% restant va escollir diferents opcions com Ciències Socials, Dret i Formació docent.

En aquest punt i tenint en compte les creixents crisis institucionals que han enderrocat o posat en “escac” les autoritats de nombrosos països llatinoamericans, el 100% dels consultats va apuntar la necessitat que els funcionaris públics es capacitin professionalment en les seves àrees específiques a fi d’exercir millor les seves funcions sense desatendre les responsabilitats, com podria passar amb el sistema presencial.


La frontissa entre allò seriós i allò incert

L’objectiu de la majoria dels professionals consultats que decideixen invertir els seus diners en un curs a distància no és només l’obtenció d’un títol, sinó la incorporació d’habilitats i coneixements que els permetin desenvolupar millor les seves funcions professionals específiques.

El que és cert és que un curs a distància que sigui seriós, no només ha d’estar avalat per alguna institució de prestigi, sinó que a més a més, presenta –en els fets- les mateixes o més dificultats que un estudi presencial.

Sobre aquesta qüestió, el 95% dels consultats va subratllar la importància fonamental del nivell de les institucions educatives que certifiquen els cursos per Internet, mentre que un 5% va sostenir que el nivell de les institucions acreditatives incideix poc o gens en la seva decisió per estudiar un curs d’aquesta modalitat.


La veritat nua

Respecte a l’experiència personal en matèria de formació virtual, el 44% dels consultats va manifestar haver estudiat per Internet amb anterioritat. Respecte a això, van assenyalar que aquesta modalitat és molt recomanable per a les persones perseverants i amb gran capacitat per organitzar els seu propi temps.

Amb relació al temor amb què s’enfronten habitualment els que decideixen iniciar per primer cop estudis a través de la xarxa, el 80% dels consultats va expressar inconvenients respecte al nivell que poden tenir els cursos quan no estan acreditats per institucions de prestigi, el 42% va ressaltar la por a no poder moure’s per Internet o perdre’s durant la navegació del curs, el 33% va manifestar temor a no comprendre les consignes o tenir errades de comprensió que no puguin superar-les sense el guiatge d’un tutor, el 25% va exterioritzar pors respecte a la forma d’avaluar i l’11% va manifestar que tenia poca atenció i escassa paciència per part dels professors. Per al 70% dels enquestats, aquestes pors se superen amb confiança en ells mateixos, amb l’accessibilitat de la plataforma d’educació per Internet que es triï i la interacció amb el docent.


¿Conoces nuestros servicios de alojamiento web y servidores?


- Listado de artículos
- Ver ránking general

Artículos más leidos en Articles en català:

· Vulneració del correu electrònic amb relació a l’article 197 del codi penal (25179)
· EL SOFTWARE, qüestions sobre la seva patentabilitat (i II) (24914)
· Com afecta la LSSI (24749)
· Els interessos moratoris i les comissions aplicats a la pràctica bancària (24498)
· La pàgina web protegida com a creació intel·lectual davant la pirateria (24487)

Vota este artículo

Malo
Regular
Bueno
Muy bueno
Excelente
Puntos: 5 - Votos: 5


  

· DESTACADOS ·

VPS y servidores virtuales
Almacenamiento remoto accesible mediante NFS
Herramientas OpenSource


· DESCUENTOS ·

Ofertas de alojamiento web y servidores
Allotjament de pàgines web en català
1999-2019 Dimensis Global Communications (Estás consultando una versión antigua de nuestra web)
Visita nuestra web actualizada en DIMENSIS.ES
Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.089 segundos)