Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la NUEVA WEB 2020 ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación TIENDA Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al día


Artículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán


  


El registre .cat obre les portes el 13 de febrer

Divendres, 20 de gener de 2005

La Fundació puntCAT anuncia que el període de llançament del domini .cat començarà el proper 13 de febrer. A partir del 23 d’abril començarà el període de registre obert del domini de la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet.

Les dates de la sortida del domini .cat ja són oficials. El procés tindrà dues etapes seqüencials i ben diferenciades. Primer, tindrà lloc el període de llançament; després, el procés de registre Obert a tothom.

El període de llançament és una fase prèvia a l’obertura general al públic per la qual passen tots els nous dominis per tal d’evitar els col·lapses i reduir el risc de casos de ciberocupació. En el cas del .cat, durarà dos mesos i mig i tindrà tres fases, cadascuna reservada a diferents col·lectius:

A) 13 de febrer de 2006: Inici de la Fase I i els registres defensius

· La Fase I està reservada a institucions directament relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes (escoles, ràdios, editorials, clubs esportius, entitats culturals, administracions públiques amb competències sobre territoris on el català és llengua pròpia).

· Registres defensius consisteixen a oferir als titulars de marques que compleixin els requisits per a poder registrar un domini .cat la possibilitat de bloquejar el registre del nom de domini corresponent a la marca en qüestió a altres persones o entitats . La pràctica dels registres defensius és una eina de protecció de les marques habitual als dominis restringits. Aquests registrestindran un cost alt, molt superior al de registrar un domini.

B) 20 de febrer de 2006: Inici de les Fases II i III.

· La Fase II es reserva a entitats de tot tipus (empreses, associacions...) amb presència en català a internet (webs, blocs, llistes de correu, etc).
· La Fase III es reserva a les més de 68.000 persones, entitats i empreses que es van adherir a la campanya de suport a la candidatura del .cat.

C) 21 d’abril de 2006: Fi del període de llançament (Fases I, II i III).

D) 23 d’abril: Comença el període de registre obert.

Aquestes fases, concurrents en el temps, determinaran la prioritat en l’adjudicació dels noms. Totes les sol·licituds corresponents a la Fase I tindran prioritat sobre les que corresponguin a les altres dues fases; les de la Fase II tindran prioritat sobre les de la Fase III. Dins de cada fase la prioritat és temporal: les sol·licituds anteriors tindran prioritat sobre les posteriors. Pel que fa als registres defensius, en cap cas tindran prioritat sobre els noms corresponents a la Fase I (que tenen prioritat absoluta) i, respecte a les altres fases, tindran prioritat temporal ,és a dir, en funció de quin hagi estat sol·licitat abans.

Per aquest motiu, mentre que els dominis sol·licitats dins la Fase I s’aniran activant a mesura que es vagi comprovant el compliment de les condicions de registre, tots els dominis sol·licitats d’acord amb les fases II i III quedaran pendents d’activació (és a dir, no es podran utilitzar com a tals dominis) fins al final del període de llançament (21 d’abril), ja que fins al darrer moment podria arribar una petició d’una fase preferent.

El dia 23 d’abril començarà el procés de registre obert en el qual tothom que compleixi els requisits podrà registrar un domini .cat. A partir d’aquí, el criteri de prioritat ser estrictament temporal (first come, first served, com es diu en l’àmbit dels dominis).

Ja des de bon inici, el .cat permetrà el registre de noms amb les lletres especials pròpies del català: accents, ce trencada i ela geminada.

El domini .cat, és un domini genèric com el .com o el .org, però amb accés restringit. De la mateixa manera que un particular no pot registrar un .edu (destinat a institucions d’ensenyament superior) o que cal ser un museu per a sol·licitar un .museum, per obtenir un .cat caldrà demostrar alguna relació amb la nostra comunitat lingüística i cultural. El procés, però, serà completament en línia, sense necessitat d’enviar certificats (marques, escriptures de constitució, etc.) als registradors.

Amb aquest anunci la Fundació compleix el seu objectiu de posar el .cat en marxa en un temps mínim: menys de dos mesos després que el .cat entrés a l’arrel en comptes dels quatre mesos i mig previstos al contracte amb ICANN i, en total, menys de cinc mesos després de l’aprovació definitiva del domini.

Aviat rebreu més informació sobre els registradors autoritzats i els detalls de les diverses fases del periode de llançament

Comunicat enviat per la Fundació puntCAT
  

[ Actualitat a Internet ]

  

· DESTACADOS ·

VPS y servidores virtuales
Almacenamiento remoto accesible mediante NFS
Herramientas OpenSource


· DESCUENTOS ·

Ofertas de alojamiento web y servidores
Allotjament de pàgines web en català
1999-2019 Dimensis Global Communications (Estás consultando una versión antigua de nuestra web)
Visita nuestra web actualizada en DIMENSIS.ES
Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.029 segundos)