Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la Página Principal ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación Utilidades Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al díaArtículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán  


NIC.CAT gestionarà els dominis .cat

Llegit a la web nic.cat.

El passat 16 de setembre ICANN (Internet Corporation For Assigned Names and Numbers) va aprovar definitivament el domini .cat per a la comunitat lingüística i cultural catalana. És a dir, un domini destinat a representar a Internet els usuaris que s'expressen en català o que estan en relació directa amb la promoció de la llengua o la cultura catalanes, fins i tot expressant-se en d'altres llengües. El domini servirà per a ressaltar a nivell global l'existència de la nostra llengua i cultura, del nostre barri d'Internet. De fet, aquest domini és el primer que representa un grup lingüístic i cultural, un fet excepcional del qual tots plegats en podem estar legítimament orgullosos.

D'aquí a poques setmanes podreu començar a registrar dominis .cat. Estem enllestint tots els processos tècnics i operatius per fer-ho possible.

El procés tindrà dues etapes seqüencials i ben diferenciades: Primer el període de llançament i després el procés de registre obert a tothom.

El període de llançament, previst entre el 23 gener i el 23 d'abril aproximadament, és una fase prèvia a l'obertura general al públic per la qual tots els nous dominis passen per tal d'evitar els col·lapses i minimitzar els casos de ciberocupació. En el nostre cas, durarà uns tres mesos, i tindrà tres fases, cadascuna reservada a diferents col·lectius:

 • La Fase I es reserva a institucions directament relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes (des d'escoles a ràdios; des d'editorials a clubs esportius; des d'entitats culturals a administracions públiques amb competències sobre territoris on el català és llengua pròpia).
 • La Fase II es reserva a entitats de tot tipus (empreses, associacions...) amb presència en català a internet (webs, blocs, llistes de correu, etc).
 • La Fase III es reserva a les més de 68.000 persones, entitats i empreses que es van adherir a la campanya de suport a la candidatura del .cat.
  Acabat aquest període de tres mesos començarà el procés obert en el qual tothom que compleixi els requisits podrà registrar un domini .cat.

  El domini .cat, és un domini genèric com el .com o el .org, però amb accés restringit. De la mateixa manera que un particular no pot registrar un .edu (destinat a institucions d'ensenyament superior) o cal ser un museu per a sol·licitar un .museum, per obtenir un .cat caldrà demostrar alguna relació amb la nostra comunitat lingüística i cultural.
 •   

  [ Actualitat a Internet ]

    

  · DESTACADOS ·

  Máquinas dedicadas y servidores virtuales
  NAS para almacenamiento remoto accesible mediante NFS


  · DESCUENTOS ·

  Ofertas de alojamiento web y servidores
  Allotjament de pàgines web en català  .:Webs destacadas:.

  · el blog de DIMENSIS
  · Cambio climático
  · Productes del Camp


  Productes del Camp
  Especial Productes del Camp

  Xarxa ECO  HacklabValls  1999-2019 Dimensis Global Communications (Los contenidos pueden compartirse bajo licencia Copyleft)
  Alojamiento web, servidores virtuales, servidores dedicados y registro de dominios.
  Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
  WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.005 segundos)