Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la Página Principal ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación Utilidades Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al díaArtículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán  


Educació oferirà l’entorn GNU/Linux

Divendres, 14 d'octubre de 2005

S’ha adjudicat la contractació dels serveis relacionats amb la distribució de l'entorn de programari lliure a l'empresa ITSCAT

El Departament d'Educació de la Generalitat ha adjudicat la contractació dels serveis relacionats amb la distribució de l'entorn GNU/Linux per a l'àmbit educatiu català a l'oferta presentada per ITSCAT, membre de l'Associació Catalana d'Empreses per al Programari Lliure (CAT-PL).

El projecte permetrà la distribució pròpia de l'entorn operatiu GNU/Linux adaptada a les característiques i les necessitats dels nivells no universitaris del sistema educatiu català, així com en la posada en marxa d'un portal web amb seccions d'informació, suport, descàrrega d'aplicacions i eines de participació activa d'usuaris i desenvolupadors. La distribució permetrà configurar completament la tecnologia d'un centre docent amb programari lliure, des dels servidors fins als PC de les aules.

El contracte contempla també l'edició de manuals i de guies per als usuaris i el manteniment, l'actualització i la prestació de suport tècnic durant un període de dos anys, així com la traducció al català de tots els elements essencials del sistema. Tots els materials i els documents elaborats en el marc del projecte es distribuiran amb llicències de programari lliure.

El projecte presentat per ITSCAT ha estat escollit per la seva solidesa tècnica i per la metodologia de desenvolupament proposada, així com per l'adequació del producte final a les característiques específiques de l'àmbit educatiu català.

La distribució de GNU/Linux per aquest projecte està basada en la tecnologia produïda per la comunitat de programari lliure OpenSuse.org, que proveeix un entorn obert i participatiu en què usuaris i empreses col·laboren en el desenvolupament de la plataforma. Aquesta distribució disposa d'una àmplia base de maquinari i disposa d'assistents gràfics que faciliten els processos d'instal·lació, manteniment i configuració.

Aquesta distribució també s'utilitza àmpliament en entorns empresarials i universitaris, i serveix de base als projectes de transició al programari lliure de diverses administracions públiques, com ara als ajuntaments de Munic (Alemanya) i Bergen (Noruega), o els sistemes educatius de Nova Zelanda i de l'estat d'Indiana (EUA), entre d’altres.

Intercanvi d’experiències

El Departament d'Educació compartirà desenvolupaments i experiències amb altres comunitats de l'estat que han elaborat versions pròpies de GNU/Linux per als seus entorns educatius, independentment de la distribució base escollida en cada cas.

Aquesta iniciativa s'engloba en un seguit d'actuacions que el Departament d'Educació està duent a terme amb l'objectiu d'impulsar l'ús del programari i els continguts lliures als centres docents, entre les quals destaquen les activitats de formació del professorat i l'adequació dels continguts dels portals educatius per garantir-ne l'accessibilitat des de diverses plataformes i entorns operatius.


Font: Generalitat de Catalunya
  

[ Actualitat a Internet ]

  

· DESTACADOS ·

Máquinas dedicadas y servidores virtuales
NAS para almacenamiento remoto accesible mediante NFS


· DESCUENTOS ·

Ofertas de alojamiento web y servidores
Allotjament de pàgines web en català.:Webs destacadas:.

· el blog de DIMENSIS
· Cambio climático
· Productes del Camp


Productes del Camp
Especial Productes del Camp

Xarxa ECOHacklabValls1999-2019 Dimensis Global Communications (Los contenidos pueden compartirse bajo licencia Copyleft)
Alojamiento web, servidores virtuales, servidores dedicados y registro de dominios.
Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.005 segundos)