Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la NUEVA WEB 2020 ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación TIENDA Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al día


Artículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán


  


Google

Pacte de la Justícia: Qualitat i Màrqueting vs Advocacia. (i III)

L’advocat és un element catalitzador indispensable dins dels sistemes judicials. Sense ell manquen de sentit la pràctica totalitat dels procediments, constitueix un recolzament indispensable del ciutadà per accedir a la justícia, i la seva figura és omnipresent en qualsevol sistema judicial. Tan important és... que ningú s’atreveix a parlar d’ell. I el Pacte per a la justícia el liquida amb quatre línies relatives a un nou Estatut de l’advocacia del que només sabem el que regularà: les fórmules homologables amb els països membres de la UE d’accés a la professió, l’exercici de la professió en despatxos col·lectius i multiprofessionals, i les noves fórmules per donar com cal l’impuls a la defensa jurídica gratuïta. Això és tot.

L’advocacia
La parquedat del tracte respecte a aquesta important figura només pot ser deguda a la consideració governamental de que es tracta d’una figura que funciona raonablement bé i la regulació de la qual ben pot restar al marge del Pacte de la Justícia, amb la finalitat de tenir un desenvolupament més autònom, ja que en ell no es requereix tant consens social i polític. Fatal visió amb la que no es pot estar més en desacord. L’Advocacia és essencial per al funcionament de la Justícia, s’han de diagnosticar els seus problemes i enfrontar-se a ells en el context del Pacte, perquè l’Advocacia també precisa de QUALITAT i no de poca.

Estat de la professió
En primer lloc definim quin és l’estat de la professió: Espanya és el segon país del món on hi ha més advocats en termes absoluts, només per darrera dels Estats Units, i el primer país del món en concentració d’advocats per habitant. Els Estudis Universitaris de Dret d’Espanya són els més curts de tota la UE (4 anys) i l’accés a la professió no té cap restricció o filtre, només fa falta col·legiar-se en qualsevol dels col·legis professionals de l’Estat espanyol. No obstant, la consideració social de la professió és elevada a pesar del declivi que ha experimentat en els darrers anys com a conseqüència de l’increment exponencial de membres de la professió que accedeixen al mercat cada vegada en pitjors condicions i més curts de preparació.
El resultat d’aquest explosiu cocktail és un mercat immadur en termes d’economia, ple d’agents, en general, mal preparats, mancats d’experiència i que exerceixen en despatxos aliens a qualsevol idea raonable de qualitat en el servei que dispensen. QUALITAT que en la majoria dels casos ni tan sols poden somiar en prestar donada la precària situació econòmica en què molts es troben, donats els pobres inicis als que es veuen obligats, fruit d’iniciatives empresarials a primerenques edats, conseqüència del tracte vexatori, (baixa o nul·la remuneració i falta de correspondència entre les tasques que desenvolupen i la qualificació professional per la qual se’ls contracta), que es dispensa a aquests joves professionals que s’inicien en la pràctica professional.
Altres, menyspreen la qualitat, perquè pensen que el despatx d’advocats de tota la vida format per un soci o dos, la secretària i un passant semi-esclavitzat, tenen la batalla guanyada per ser els de sempre, amb un prestigi ja llaurat i amb una comercialització basada en el boca-orella com millor sistema de captació de clientes.
Encara en els despatxos de major consideració, (a excepció de quatre), la idea de QUALITAT en el servei que es presta, sona a japonès, i són comuns a ells els problemes de: ús de documents obsolets, arxivística deficient, sollament de funcions, absència d’ordres escrites, informació incompleta i tardana al client, falta de servei post-venda, i en els que el màrqueting per a despatxos d’advocats sembla una idea extreta d’alguna sèrie americana d’alta audiència. Posaré exemples: a) A Espanya només existeixen 3 o 4 despatxos d’advocats que tinguin un sistema de qualitat (ISO 9002) certificat AENOR; b) En el Col·legi d’Advocats de Barcelona i promogut pel seu gerent s’ha celebrat el passat trimestre el I Curs de Màrqueting per a Despatxos d’Advocats. A pesar de la interessant iniciativa, de 12.000 col·legiats que van rebre el corresponent tríptic i que van tenir l’oportunitat d’assistir-hi, només es van inscriure 40 i van assistir regularment al curs 25.
És a dir, no només l’Advocacia viu absent de la QUALITAT i el MÀRQUETING, sinó que considera que no les necessita. Vivim en el segle XXI, amb una concepció dianoica de la professió, caracteritzada per una visió personalista de la figura de l’Advocat, que ja no arriba a la demanda de servei que el mercat sol·licita, (professionalització, servei integral i tracte). Aquesta personalització condiciona la capacitat de prestar servei i la limita a productes estandarditzats a preus assequibles o millor anti-econòmics i en tot cas no rendibles, en despatxos, caracteritzats per l’advocat que ho fa quasi -tot (gestió, comercialització, administració, cobrament, arxiu, etc.) i que no arriba amb qualitat a gairebé res.

A la recerca de l'advocat assessor
Si demanem com a ciutadans que el jutge només emeti sentències i no es preocupi de res més, sembla lògic demanar al professional del dret que només s’ocupi de la seva labor jurídica, la qual cosa inevitablement implica configurar els despatxos d’advocats com a veritables empreses de prestació de serveis jurídics, grans o petites, en les que l’advocat, amb l’ajuda dels seus col·laboradors, es dediqui exclusivament a la seva feina.
En el nostre món global, especialitzat i tecnològic, la figura de l’advocat es perfila cada cop més com el necessari assessor de negocis aliens, el consell del qual és imprescindible per a optimitzar els recursos i esforços de qualsevol empresa o particular. El servei que la societat demana avui a l’advocacia és INTEGRAL i de QUALITAT i en conseqüència basat en l'absoluta modernització tecnològica dels recursos disponibles i en una estricta organització empresarial destinada a oferir aquesta qualitat i servei integral. L'especialització serveix, però enquadrada en un context de servei integral.
Tot això és inaccessible per al despatx personalitzat que configura el perfil genèric de la nostra professió. Per això, aquest perfil ha de canviar, ajudant a una correcta maduració d’un mercat de prestació de serveis jurídics que avui, sota excepcions, es troba ancorat en el passat.
El Pacte de la Justícia, hauria de buscar la manera d’impulsar aquest canvi i al meu parer hauria d’incidir en dos camps clarament diferenciats: en la formació universitària i l’accés a la professió.
Quant a la primera realment seria necessària una fluida vinculació entre el col·lectiu de l’Advocacia i la Universitat (avui inexistent) que dotés d’una major consistència pràctica als estudis de dret, completant així, el bagatge teòric que aquesta proporciona. Així mateix i considerant com es configura el futur de la professió entenc, que seria essencial que en la llicenciatura de dret s’introduïssin de forma obligatòria estudis d’ofimàtica, (Avui dia, indispensables en qualsevol professió), llengua anglesa, (amb un nivell d’exigència elevat, acord amb la importància que dita llengua de comunicació adquireix en un món global, en el context de la UE i d’Internet), i estudis d’economia empresarial, gestió i màrqueting que seran imprescindibles per a entendre el desenvolupament de la professió en els pròxims anys.
Quant a l’accés a la professió, és obvi que requereix una regulació que al UE ja exigeix. La simple llicenciatura no ha de ser l’únic requisit d’accés, convé regular el mateix, mitjançant una experiència professional d’entrenament previ, en despatxos professionals i supervisada pels col·legis d’ubicació. Aquest training ha d’equilibrar de forma convenient treball i formació, i ha d’estar emparat per una normativa laboral específica que ofereixi en primer lloc les garanties correctes al treballador, i en segon lloc al despatx-entrenador la possibilitat, potestativa per a ell i obligatòria per l’advocat entrenat de romandre en el despatx, durant un període igual i posterior, al de la seva formació, amb el sou i règim (contracte laboral o mercantil) que es pacti des de l’inici de la seva relació.
Crec sincerament que aquests canvis, resoldrien molts dels problemes dels que es plantegen avui en el Torn d’Ofici en relació a la qualitat del servei que presten els advocats. La resta de problemes que afecten a la defensa jurídica gratuïta han de ser resolts per l’executiu, i sens dubte mitjançant una adequada retribució al professional que els presta i pels Col·legis Professionals quant a guardians de la gestió i administració del torn.
En definitiva, l’advocacia ha de reinventar-se a ella mateixa, modernitzar-se i transformar-se en el que la societat avui li està demanant, un servei de qualitat d’acord amb el procés de modernització social que vivim i que el Pacte de la Justícia pretén.


¿Conoces nuestros servicios de alojamiento web y servidores?


- Listado de artículos
- Ver ránking general

Artículos más leidos en Articles en català:

· Vulneració del correu electrònic amb relació a l’article 197 del codi penal (25172)
· EL SOFTWARE, qüestions sobre la seva patentabilitat (i II) (24905)
· Com afecta la LSSI (24739)
· Els interessos moratoris i les comissions aplicats a la pràctica bancària (24490)
· La pàgina web protegida com a creació intel·lectual davant la pirateria (24474)

Vota este artículo

Malo
Regular
Bueno
Muy bueno
Excelente
Puntos: 4.5 - Votos: 40


  

· DESTACADOS ·

VPS y servidores virtuales
Almacenamiento remoto accesible mediante NFS
Herramientas OpenSource


· DESCUENTOS ·

Ofertas de alojamiento web y servidores
Allotjament de pàgines web en català
1999-2019 Dimensis Global Communications (Estás consultando una versión antigua de nuestra web)
Visita nuestra web actualizada en DIMENSIS.ES
Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.035 segundos)