Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la NUEVA WEB 2020 ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación TIENDA Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al día


Artículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán


  


Google

Contra la feina de les donesLa lluita per la plena ocupació és sens dubte una de les més grans aspiracions dels treballadors i de la majoria d’empresaris del país, malgrat que fa uns mesos un grup d’empresaris ha ofès les nostres oïdes amb propostes exotèriques.

Sembla que tot l’esforç de molts col·lectius perquè la dona tingui un espai de “normalitat” haurà de pagar el seu peatge consistent, més o menys, que cada treballadora financi la seva pròpia baixa laboral.

Altres propostes van des de la rebaixa del salari mínim als menors de 25 anys, per allò de la productivitat i altres encàrrecs per als més grans de 45 anys, treballadors temporals i altres. Per ara han deixat en pau altres col·lectius, com ara els àrabs, disminuïts, curts d’alçada, etc. Doncs, encara sort...

Deixant a banda altres exquisitats d’aquest menú galàctic que proposen, entenc que la referència a les mares és fora no només de qualsevol context democràtic i social, sinó que constitueix un atemptat contra la família humana.

M’explicaré. És evident que les noves tecnologies estan posant en evidència el concepte treball, de la mateixa manera que l’aparició de la metodologia en cadena o la robotització van causar un cop irreparable a la força humana de treball i a la desitjable estabilitat dels treballadors, encara que finalment es va demostrar que cal conciliar el binomi home/dona-màquina i per sort ens hi hem adaptat.

Ningú amb dos dits de front ignora que llevat dels funcionaris d’oposició i algun altre col·lectiu, el somni de l’ocupació garantida per a tota la vida és una quimera que només pot assegurar-se amb la suor diària. La feina per a tota la vida, cal guanyar-se-la.

També és una realitat l’esforç que ha anat suportant la dona per incorporar-se al món laboral, atenent les seves qualitats professionals, ja que les expressions “competent”, “hàbil”, “eficient”, “professional”... estan mancades de sexe. Igualment és obvi que continuem a quilòmetres llum d’altres països en què els seus empresaris/àries han normalitzat el paper de la dona a la feina.

Però no contribueix per a res a aquesta normalització el greuge cap a les nostres dones precisament perquè la biologia natural els ha concedit la facultat de procrear. Allò dolent és que ho facin poc i el pitjor és que la població està envellint. I en la propera generació hi ha un 40% menys de joves en edat de treballar.

Si qualsevol discriminació atempta contra la classe humana, en aquest cas el tema és molt més greu, ja que s’està assenyalant amb el dit més de la meitat dels nostres congèneres només perquè necessiten algunes setmanes per donar nova vida. I potser l’esperança que puguin donar a llum futurs empresaris i treballadors amb una mica més de sensatesa.

Bé, sembla que la falta d’oients els haurà permès rectificar en aquesta proposta. Crec que el camí per incorporar de forma més patent la dona a l’empresa no és precisament laminant els seus emoluments, o treballar a menor preu, sinó desaprenent els tòpics dels passat i posant-nos les piles de la raó per competir en el futur.

Per a això, a més de guanyar diners, que sembla l’únic important, tampoc estaria malament formular un desig davant d’aquest quasi-estrenat nou mil·leni, i que podria consistir a recórrer als valors com l’ètica i la tolerància, a creure que el món no és només alguna cosa a explotar, que una dona és alguna cosa més que unes mamelles, que un client és bastant més que un comprador i que un obrer no és un mitjà per guanyar diners sinó un soci necessari per a unes finalitats col·lectives.

Si no som capaços de fer aquest esforç de sentit comú i de recuperar una mica el fil de la filosofia més pura, no només farem malbé la capa d’ozó i destruirem la natura que toquem, sinó que a més a més de maltractar físicament les nostres dones, acabarem fent-los pagar la seva condició de mares i al final amb seguretat serem engolits i posseïts per les mateixes màquines que hem creat com ens mostrava en l’altra odissea del 2001 un tal Kubrick. Finalment ens perdrem en l’espai de les ambicions que mai podrem gaudir.


Línia directa amb l'autor:

mbonet@selectett.es


© Maig de 2001, Miquel Bonet, advocat, conseller de Select.


¿Conoces nuestros servicios de alojamiento web y servidores?


- Listado de artículos
- Ver ránking general

Artículos más leidos en Articles en català:

· Vulneració del correu electrònic amb relació a l’article 197 del codi penal (25172)
· EL SOFTWARE, qüestions sobre la seva patentabilitat (i II) (24905)
· Com afecta la LSSI (24739)
· Els interessos moratoris i les comissions aplicats a la pràctica bancària (24490)
· La pàgina web protegida com a creació intel·lectual davant la pirateria (24474)

Vota este artículo

Malo
Regular
Bueno
Muy bueno
Excelente
Puntos: 2.93 - Votos: 15


  

· DESTACADOS ·

VPS y servidores virtuales
Almacenamiento remoto accesible mediante NFS
Herramientas OpenSource


· DESCUENTOS ·

Ofertas de alojamiento web y servidores
Allotjament de pàgines web en català
1999-2019 Dimensis Global Communications (Estás consultando una versión antigua de nuestra web)
Visita nuestra web actualizada en DIMENSIS.ES
Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.034 segundos)