Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la NUEVA WEB 2020 ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación TIENDA Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al día


Artículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán


  


Google

Els negocis electrònics a l´Estat espanyol

"El negoci primer, la tecnologia després"
Abans de desplegar tecnologia, una empresa ha de conèixer i tenir en compte les seves necessitats. És poc recomanable executar una estratègia de comerç electrònic sense una planificació prèvia, sense una estratègia de negoci.

Posteriorment, cal desenvolupar l'estratègia amb tàctiques concretes i innovar d'una manera constant. L'objectiu ha de ser establir una presència dins l'àmbit dels negocis electrònics que diferenciï l'empresa de la competència. Això pot implicar, per exemple, una millora del servei al client per mitjà de la integració d'un centre de trucades web o la venda directa a través de la web, sense intermediaris.

Internet és una oportunitat de negoci per a les empreses. És una nova eina de comunicació i negoci: serveix per donar a conèixer l'empresa, els seus productes i serveis, com també per dur a terme operacions comercials, econòmiques i financeres. La principal característica que introdueix la nova economia digital en el món empresarial és la rapidesa, la clau de la nova gestió empresarial. Cal ser els millors i també els més ràpids. A partir d'ara les empreses hauran de tenir una mentalitat oberta als canvis permanents.

D'aquí a pocs anys, les empreses que no estiguin preparades per fer comerç electrònic estaran en perill de desaparèixer del mercat davant la pressió de competidors que sí que ho hagin fet, ja que no podran competir, per exemple, ni en costos ni en durada de la transacció. Amb tot, a l'Estat espanyol el desenvolupament del comerç electrònic està més endarrerit que a altres països, ja que les llars tenen menys ordinadors personals, s'utilitzen menys les targetes de crèdit i la compra per catàleg està poc desenvolupada.

Segons l'Associació Espanyola de Comerç Electrònic (AECE), durant 1999 el volum de negoci a través de la Xarxa va augmentar un 351% respecte a 1998; la venda de productes i serveis electrònics mourà 29.877 milions de pessetes durant l'any 2000 a l'Estat espanyol i arribarà als 74.692 milions el 2001. El 2002 tindrà lloc el veritable boom de l'economia digital a l'Estat espanyol amb l'entrada en vigor de la moneda i el mercat únic europeus. Segons l'AECE, el 2002 el comerç electrònic arribarà als 336.114 milions de pessetes, amb un creixement anual del 400%, que augmentarà de manera exponencial durant els anys següents.

Els usuaris

El perfil del comprador espanyol és el d'un home urbà (de Barcelona o Madrid, preferentment) de classe mitjana, de 25 a 35 anys, amb estudis superiors i amb més de dos anys d'experiència com a usuari d'Internet. Segons el tercer Estudi sobre el comerç electrònic a Espanya, elaborat per l'AECE, en què es van triar 201.373 empreses de diferents sectors i es van dur a terme 6.800 entrevistes telefòniques a internautes, el 71,4% dels usuaris d'Internet que practiquen comerç electrònic el consideren un sistema "totalment satisfactori", mentre un 26,4% creu que ho és gairebé sempre. Pel que fa a la rapidesa dels lliuraments, un 16% la troba "regular" i un 1,5% creu que no és satisfactòria "mai". D'altra banda és remarcable el gran volum de compres, sobretot de llibres i programari, que es fan des de l'Estat espanyol a webs estrangeres (un 70% del consum, segons l'estudi La cursa per la riquesa en línia de The Boston Consulting Group). Això fa dubtar si la principal barrera per al desenvolupament del comerç electrònic a l'Estat espanyol és la desconfiança de l'internauta a la compra virtual o la desconfiança de l'internauta a comprar en webs espanyoles. Les pàgines d'empreses espanyoles es fan servir sobretot per adquirir productes i serveis relacionats bàsicament amb el lleure.

Les principals barreres, des del punt de vista dels usuaris, per al desenvolupament del comerç electrònic són, en ordre de més a menys importants: la desconfiança en les formes de pagament, la por a donar dades personals, la falta d'informació, els problemes de distribució (desconfiança en el lliurament de comandes), l'escassa varietat de l'oferta, la desconfiança del proveïdor, el cost d'enviament i la manca de tradició de compra a distància, que ja va fracassar en el passat en el camp de les vendes per catàleg.

La tendència dels compradors espanyols, com la mitjana mundial, és l'adquisició de llibres i programari, per davant de música, subscripcions a revistes, maquinari, entrades per a espectacles, reserves de viatges o informació financera. Pel que fa als productes de compra altament racional, meditada, com ara un automòbil o un pis, són molt més difícils de vendre per via electrònica, ja que són béns que el comprador desitja conèixer personalment. Passa el mateix, per exemple, amb les assegurances i la roba.

Les empreses

Internet implica per a les empreses una eina de màrqueting i informació, un nou canal de relació amb el client i un canal de vendes. Gràcies a un millor coneixement del comportament dels clients, Internet permet a les empreses posicionar-se més satisfactòriament als nínxols de mercat o segments on una empresa pot especialitzar-se, fer-se forta.

A diferència dels usuaris, per als quals "fer comerç electrònic" significa haver demanat i pagat un producte o servei per mitjà d'Internet, les empreses entenen per "comerç electrònic" un concepte més ampli. En la majoria de les ocasions, i sobretot en alguns sectors com ara l'automoció o les asseguradores, no es tanquen les vendes totalment a través d'Internet: l'operació conclou per via telefònica o directament, a través d'un comercial. És el que es coneix com a "comerç electrònic incomplet".

Segons l'Estudi sobre comerç electrònic, elaborat per l'AECE, només un 32,4% de les empreses de l'Estat espanyol tenen presència a Internet i tan sols un 11% hi fan vendes. Això es deu al fet que l'objectiu principal de les empreses amb presència a Internet encara és, per aquest ordre, fer publicitat, informar sobre productes i serveis, captar clients, millorar l'atenció al client i, per últim, la venda.

Amb tot la generalització del comerç electrònic és una qüestió de temps, de pocs anys. Per a les empreses, els beneficis bàsics del comerç electrònic són:
  1. millorar la imatge de l'empresa i diferenciar-se de la competència,
  2. millorar el servei ofert al client: Internet és una línia directa les 24 hores al dia,
  3. cercar nous mercats,
  4. vendre més: el mercat potencial és molt més gran a un preu més competitiu,
  5. agilitar la venda, el lliurament del producte, ja que la relació entre el comprador i el venedor es caracteritza per l'absència de desplaçaments i intermediaris,
  6. reduir costos, perquè no cal despeses tradicionals com ara la botiga o els sous i les comissions dels comercials.
Amb tot, les empreses que fan comerç electrònic han de fer front als mateixos problemes que les tradicionals: proporcionar una experiència de compra satisfactòria, millorar les comandes i el seu lliurament, i aconseguir la fidelitat del client.

Segons un estudi elaborat per ActivMedia Research a 2.500 consumidors, els comerços en línia han de tenir cinc característiques principals a Internet per ser competitius: qualitat, preu, comoditat i disponibilitat. La clau és, però, crear una relació de fidelitat a llarg termini amb el comprador, que comença amb la satisfacció per la compra feta.

Finalment, cal recordar que el gran mercat potencial d'Internet no és l'ordinador personal, sinó el televisor. I el televisor és al 99% de les llars...


¿Conoces nuestros servicios de alojamiento web y servidores?


- Listado de artículos
- Ver ránking general

Artículos más leidos en Articles en català:

· Vulneració del correu electrònic amb relació a l’article 197 del codi penal (25181)
· EL SOFTWARE, qüestions sobre la seva patentabilitat (i II) (24914)
· Com afecta la LSSI (24749)
· Els interessos moratoris i les comissions aplicats a la pràctica bancària (24498)
· La pàgina web protegida com a creació intel·lectual davant la pirateria (24488)

Vota este artículo

Malo
Regular
Bueno
Muy bueno
Excelente
Puntos: 3 - Votos: 26


  

· DESTACADOS ·

VPS y servidores virtuales
Almacenamiento remoto accesible mediante NFS
Herramientas OpenSource


· DESCUENTOS ·

Ofertas de alojamiento web y servidores
Allotjament de pàgines web en català
1999-2019 Dimensis Global Communications (Estás consultando una versión antigua de nuestra web)
Visita nuestra web actualizada en DIMENSIS.ES
Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.036 segundos)