Hosting, registro y alojamiento web, dominios y servidores
Tu servidor de alojamiento web, servidores y registro de dominios (acceso a página principal)
Favoritos | Recomiéndanos | Enlázate | Contacto | Buscador   
Acerca de Dimensis | Informaciones legales   
··································   
[ Acceso a la NUEVA WEB 2020 ]   
 
  BLOG Consultas Soporte Programación TIENDA Artículos Mapa web Área privada  


Soporte técnico sobre alojamiento web y servidores de Dimensis

Información para administrar tus recursos, resolver dudas, contactar con nuestro soporte y estar siempre al día


Artículos publicados en Univers Dimensis

· Artículos por temas
· Definiciones
· Archivo de artículos
· Ranking (top)
· Sindicación (RSS)

· Artículos en catalán


  


Google

La protecció de les dades personals a Internet

L'Estat espanyol té una de les normatives més restrictives pel que fa a la protecció de dades. De fet, hi ha un corrent d'opinió que considera que la legislació europea pot arribar a perjudicar el creixement econòmic de la xarxa a causa dels seus esforços per regular-la.

L'Estat espanyol té una de les normatives més restrictives pel que fa a la protecció de dades. De fet, hi ha un corrent d'opinió que considera que la legislació europea pot arribar a perjudicar el creixement econòmic de la xarxa a causa dels seus esforços per regular-la. Això podria deixar en una situació de desavantatge competitiu les empreses europees enfront les d'altres mercats més dinàmics, com les nord-americanes. Per aquest motiu, la Llei de protecció de dades (LORTAD) ha estat criticada per limitar les possibilitats que les empreses tenen per poder fer màrqueting directe.

Ara bé, és evident que els ciutadans tenen dret a la privacitat de les seves dades: el comerç electrònic i l'intercanvi telemàtic d'informació requereixen una regulació. Per aquest motiu la llei obliga les empreses i institucions, tant públiques com privades, a salvaguardar la privacitat de les persones. Les empreses que tenen fitxers, automatitzats o manuals, de dades personals els han de registrar a l'Agència de Protecció de Dades (APD) i han de complir unes mesures de seguretat per preservar-ne la confidencialitat.

La normativa aplicable a la protecció de dades de caràcter personal està composta per:
  1. La Directiva 95/46/CE del Parlament Europeu i del Consell de 24 d'octubre de 1995, relativa a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.
  2. La Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (llei 15/1999, de 13 de desembre).
  3. El Reial Decret 994/1999, d'11 de juny, pel que s'aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers autoritzats que continguin dades de caràcter personal.
La normativa sobre protecció de dades de caràcter personal determina tres nivells de seguretat (bàsic, mitjà i alt), segons el tipus d'informació tractada:
  1. Bàsic: El bàsic és aplicable als fitxers amb noms, adreces i telèfons. El termini per establir aquestes mesures de seguretat és fins al 26 de març de 2000. Aquest termini ha estat ampliat per una disposició del Consell de Ministres d'11 de febrer de 2000. El nou termini no és preclusiu ja que es podrà protegir els fitxers amb posterioritat a les dates fixades, llevat que l'Agència de Protecció de Dades iniciï un expedient d'inspecció de dades.
  2. Mitjà: El mitjà és aplicable als fitxers que contenen dades sobre infraccions administratives o penals, hisenda pública o dades d'entitats financeres, i quan continguin dades de caràcter personal suficients que permetin obtenir una avaluació de la personalitat de l'individu. Per exemple: fitxers d'hàbits de compra o viatges. El termini per establir aquestes mesures és fins al 26 de juny de 2000.
  3. Alt: El nivell de protecció més alt és per als fitxers que contenen informació sobre ideologia, religió, creences, origen racial, salut o vida sexual, com també els que tinguin dades recollides amb finalitats policíaques sense el consentiment de les persones afectades. En aquest nivell s'inclouen, per exemple, els fitxers amb historials sanitaris o acadèmics. El termini per establir aquestes mesures de seguretat és el 26 de juny de 2001.
Les sancions previstes a l'Estat espanyol en cas d'incompliment oscil·len entre les cent mil pesetes i els cent milions de pessetes. Són les sancions amb quanties més elevades de tota la Unió Europea.


¿Conoces nuestros servicios de alojamiento web y servidores?


- Listado de artículos
- Ver ránking general

Artículos más leidos en Articles en català:

· Vulneració del correu electrònic amb relació a l’article 197 del codi penal (25179)
· EL SOFTWARE, qüestions sobre la seva patentabilitat (i II) (24914)
· Com afecta la LSSI (24748)
· Els interessos moratoris i les comissions aplicats a la pràctica bancària (24498)
· La pàgina web protegida com a creació intel·lectual davant la pirateria (24487)

Vota este artículo

Malo
Regular
Bueno
Muy bueno
Excelente
Puntos: 3.24 - Votos: 25


  

· DESTACADOS ·

VPS y servidores virtuales
Almacenamiento remoto accesible mediante NFS
Herramientas OpenSource


· DESCUENTOS ·

Ofertas de alojamiento web y servidores
Allotjament de pàgines web en català
1999-2019 Dimensis Global Communications (Estás consultando una versión antigua de nuestra web)
Visita nuestra web actualizada en DIMENSIS.ES
Optimizado para resolución de 800x600 y 1024x768. Requiere activación de cookies, Java y Flash.
WebSite realizado con PHP-Nuke, bajo licencia GNU/GPL. (Tiempo de carga: 0.043 segundos)